‹ G-1 වෙනත් වීසා තොරතුරු
ඇතුළු වීම · පිටවීමG-1

G-1 (වෙනත්) වීසාවෙන් කොරියාවෙන් පිටවුණොත් නැවත ඇතුළු විය හැකිද?

පදනම: යුක්තිය අමාත්‍යාංශය (법무부) 「නේවාසික පරිපාලන ගැටළු සඳහා තත්ත්ව අනුව මාර්ගෝපදේශ අත්පොත」 (2026.11.02 වන විට) · 「ආගමන පාලන පනතේ ක්‍රියාත්මක කිරීමේ රෙගුලාසි」 (යුක්තිය අමාත්‍යාංශ නියෝගය අංක 1172, 2026.10.23. ක්‍රියාත්මකයි)

ඔව්, විදේශිකයා ලෙස ලියාපදිංචි වී ඇති G-1 නම්, පිටත්වූ දින සිට වසර 1ක් ඇතුළත ආපසු එන විට නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය (재입국허가) අවශ්‍ය නැත. ඉතිරි නේවාසික කාලය වසරකට වඩා අඩු නම්, ඒ ඉතිරි කාලය ඇතුළත ආපසු ඇතුළු විය යුතුයි.

G-1 (වෙනත්) යනු නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරයෙන් නිදහස් කර ඇති තත්ත්වයකි. ගුවන් තොටුපළේදී වෙනම අයදුම් කළ යුතු නැත. විදේශිකයා ලියාපදිංචි කිරීමේ කාඩ්පත සහ ගමන් බලපත්‍රය රැගෙන පිටත් වී ඇතුළු වන්න.

⚠️ අවධානය යොමු කළ යුතු කරුණු

  • නේවාසික කාලය අවසන් වන දිනය ඉක්මවූ පසු නිදහස අදාළ නොවේ. පිටත්වීමට පෙර අවසන් දිනය අනිවාර්යයෙන් පරීක්ෂා කරන්න.
  • ඇතුළුවීම තහනම් කරන ලද අයට හෝ වීසා නිකුත් කිරීමේ සීමා යටතේ සිටින අයට නිදහස අදාළ නොවේ. එවැනි අවස්ථාවලදී ඔබ වාසය කරන ප්‍රදේශයේ භාරව ඇති ආගමන හා විදේශික කාර්යාලයට (출입국·외국인청, කාර්යාලය/ශාඛා කාර්යාලය) පෞද්ගලිකව ගොස් නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය ලබාගත යුතුයි.
  • සරණාගත අයදුම්කරුවන් (G-1-5), නඩු විභාග වන අය (G-1-3), වැටුප් නොගෙවීම පිළිබඳ මැදිහත්කරණයේ සිටින අය (G-1-4) සඳහා නඩු ක්‍රියාවලිය හෝ පිටවීමේ කාල සීමාව ප්‍රමාද කර ඇත්දැයි යන්න අනුව තත්ත්වය වෙනස් විය හැක. එවැනි අවස්ථාවලදී පිටත්වීමට පෙර ආගමන කාර්යාලයෙන් මුලින් විමසන්න.

💡 දැනගත යුතු යහපත් කරුණු

  • වසරක් ඇතුළත ආපසු ඒමට නොහැකි බව පෙනේ නම්, පිටත්වීමට පෙර නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය (එක් වරක් 30,000 KRW, නැවත නැවත 50,000 KRW) ලබාගන්න.
  • G-1 යනු නඩු, ප්‍රතිකාර, සරණාගත අයදුම්පත් වැනි හේතු නිසා රැඳී සිටින තත්ත්වයකි. පිටත්වීම ඒ ක්‍රියාවලියට අහිතකර විය හැකි බැවින් භාර ආයතනයෙන් හෝ නීතිඥයෙකුගෙන් මුලින් විමසන්න.

පිටත්වීමට පෙර හායි කොරියා (hikorea.go.kr) හෝ විදේශික සමස්ත උපදෙස් මධ්‍යස්ථානය (1345) හරහා ඔබේ හේතුව සහ අවසන් දිනය නැවත වරක් තහවුරු කරගන්න.

මූලාශ්‍ර හා පදනම

  1. 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2ලියාපදිංචි වූ G-1 විදේශිකයන් පිටත්වූ දින සිට වසර 1ක් ඇතුළත (ඉතිරි නේවාසික කාලය කෙටි නම් ඒ කාලය ඇතුළත) නැවත ඇතුළු වුවහොත් අවසරය අවශ්‍ය නැත.
  2. 체류민원 매뉴얼 · 기타(G-1) › 재입국허가ඇතුළුවීමේ සීමා හෝ වීසා නිකුත් කිරීමේ සීමා යටතේ සිටින අය කාර්යාලයට ගොස් නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය ලබාගත යුතුයි.
ඔබේ වීසාව හා කල් ඉකුත් දිනය අනුව නැවත අහන්නඔබේ රැඳී සිටීමේ තොරතුරු ඇතුළත් කළොත් දින, අදාළ ආගමන කාර්යාලය සහ අවශ්‍ය ලේඛන දක්වා ඔබේ තත්ත්වයට ගැළපෙන පිළිතුරු ලැබේ.මගේ තත්ත්වය අනුව අහන්න

අදාළ ප්‍රශ්න

G-1 (වෙනත්) වීසා නවාතැන් කාලය දීර්ඝ කිරීම සඳහා අයදුම් කළ යුත්තේ කවදා සිටද, කුමන ලේඛන සමඟද?G-1 වෙනත් වීසාවෙන් කළ හැකි සහ කළ නොහැකි දේ මොනවාද?G-1 (වෙනත්) වීසා තත්ත්වයෙන් වෙනත් වීසා තත්ත්වයකට මාරු විය හැකිද?G-1 අනෙකුත් වීසාවෙන් (නඩු, ප්‍රතිකාර ආදිය) රැඳී සිටින අතරතුර පවුලේ අයටත් එකට රැඳී සිටිය හැකිද?G-1 වෙනත් වීසාවෙන් අවසරයකින් තොරව වැඩ කළොත් කුමක් සිදු වේද?

K-VISA AI අධිකරණ අමාත්‍යාංශයේ අත්පොත්, නීති සහ රාජ්‍ය ආයතන උපදෙස් මත පදනම්ව සකස් කළ සාමාන්‍ය තොරතුරු. නීති උපදෙස් නොවේ. අවසාන තහවුරු කිරීම HiKorea හෝ විදේශිකයන් සඳහා තොරතුරු මධ්‍යස්ථානයෙන් (1345) කරගන්න.