‹ E-9 गैर-व्यावसायिक रोजगार भिसा जानकारी
E-9 भिसामा आफ्नो देश छोटो समयका लागि जाँदा पुनः प्रवेश अनुमति (재입국허가) चाहिन्छ?
आधार: 「출입국관리법 시행규칙」 (आप्रवासन नियन्त्रण ऐन कार्यान्वयन नियमावली, कानुन मन्त्रालयको आदेश नं. 1172, 2026.10.23. लागू) · कानुन मन्त्रालय 「체류민원 자격별 안내 매뉴얼」 (बसोबास सम्बन्धी निवेदन, भिसा प्रकार अनुसार मार्गदर्शन पुस्तिका, 2026.11.02 को आधारमा) · हाइकोरिया 「출입국/체류안내」 (अध्यागमन तथा बसोबास जानकारी, संशोधन मिति पुष्टि भएन)होइन, सामान्यतया पुनः प्रवेश अनुमति चाहिँदैन। E-9 विदेशी दर्ता गरेको व्यक्ति कोरिया छोडेको दिनदेखि 1 वर्षभित्र फर्कियो भने अनुमति बिना नै फेरि प्रवेश गर्न सक्छ। बाँकी बस्न पाउने अवधि 1 वर्षभन्दा कम भए, त्यो बाँकी अवधिभित्रै फर्किनुपर्छ।
छोटो समयका लागि आफ्नो देश जाने धेरैजसो अवस्थामा यही अवधिभित्र फर्किन्छन्। कोरिया छोड्दा छुट्टै आवेदन दिनुपर्ने केही हुँदैन।
⚠️ ध्यान दिनुपर्ने कुरा
- बस्न पाउने अवधि पहिले नै सकिन्छ भने त्यो दिनसम्म फर्किनुपर्छ। कोरिया छोड्नुअघि विदेशी दर्ता कार्ड (외국인등록증) को म्याद सकिने मिति अवश्य जाँच गर्नुहोस्।
- प्रवेश प्रतिबन्ध वा भिसा जारी प्रतिबन्ध (사증발급규제) भएका व्यक्तिलाई छुट दिइँदैन। यस्तो अवस्थामा बसोबास गरेको ठाउँ हेर्ने अध्यागमन तथा विदेशी कार्यालय (출입국·외국인청, 사무소, 출장소) मा गएर पुनः प्रवेश अनुमति लिनुपर्छ। शुल्क एकपटकको 30,000 KRW र बहुपटकको 50,000 KRW हो।
- 1 वर्ष वा सोभन्दा बढी बाहिर बस्ने योजना छ भने बहुपटकीय पुनः प्रवेश अनुमति लिनुपर्छ। यो अनुमतिले बढीमा 2 वर्षसम्म विदेशमा बस्न सकिन्छ। हाइकोरिया (hikorea.go.kr) को इलेक्ट्रोनिक आवेदन वा अध्यागमन कार्यालयमा आवेदन दिनुहोस्।
- बिदाको बेलामा श्रम सम्झौता वा रोजगारी अवधि सकिन्छ भने फर्कने प्रक्रिया फरक पर्न सक्छ। कोरिया छोड्नुअघि रोजगारदाता वा रोजगार केन्द्र (고용센터) सँग पहिले सोध्नुहोस्।
कोरिया छोड्नुअघि कार्डको म्याद सकिने मिति र प्रवेश प्रतिबन्ध छ कि छैन जाँच गर्नुहोस्, र शंका भए हाइकोरिया वा विदेशी नागरिक सामान्य सूचना केन्द्र (외국인종합안내센터, 1345) मा फेरि एकपटक सोध्नुहोस्।
स्रोत र आधार
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2दर्ता भएका विदेशीले कोरिया छोडेको दिनदेखि 1 वर्षभित्र (बाँकी बस्ने अवधि छोटो भए त्यही अवधिभित्र) फर्कियो भने अनुमति छुट
- 체류민원 매뉴얼 · 비전문취업(E-9) › 재입국허가 면제प्रवेश प्रतिबन्ध वा भिसा जारी प्रतिबन्ध भएकाले कार्यालयमा गएर अनुमति लिनुपर्छ, शुल्क एकपटकको 30,000 KRW र बहुपटकको 50,000 KRW
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 복수 재입국허가1 वर्ष वा सोभन्दा बढी, बढीमा 2 वर्षसम्म विदेशमा बसेर फर्कन बहुपटकीय अनुमति आवेदन दिनुपर्छ, शुल्क 50,000 KRW
आफ्नो भिसा र म्यादअनुसार फेरि सोध्नुहोस्आफ्नो बसाइ जानकारी राख्नुहोस्, मिति, सम्बन्धित अध्यागमन कार्यालय र चाहिने कागजातसम्म तपाईंको अवस्थाअनुसार उत्तर पाउनुहुन्छ।मेरो अवस्थाअनुसार सोध्ने
सम्बन्धित प्रश्न
E-9 गैर-व्यावसायिक रोजगार (비전문취업) बस्ने अवधि थप्न कहिलेदेखि र कुन कागजातसहित आवेदन दिने?के E-9 अस्थायी गैर-व्यावसायिक रोजगार (비전문취업) बाट अर्को आप्रवासन हैसियतमा परिवर्तन गर्न सकिन्छ?E-9 गैर-व्यावसायिक रोजगार (비전문취업) भिसाले के काम गर्न मिल्छ र के गर्न मिल्दैन?के म E-9 (गैर-विशेषज्ञ रोजगार) भिसाबाट आफ्नो परिवार (श्रीमती/श्रीमान् र बच्चा) लाई कोरिया ल्याउन सक्छु?E-9 कम्पनी बन्द भयो वा तलब दिएन भने के गर्नुपर्छ?K-VISA AI ले न्याय मन्त्रालयको म्यानुअल, कानुन र सरकारी निकायको निर्देशनका आधारमा तयार पारेको सामान्य जानकारी। कानुनी सल्लाह होइन। अन्तिम पुष्टि HiKorea वा विदेशी सूचना केन्द्र (1345) मा गर्नुहोस्।
