E-9 bilan vatanga qisqa muddatga borib kelsam, qayta kirish ruxsatnomasi kerakmi?
Asos: 「Immigratsiyani boshqarish to'g'risidagi qonunning ijro qoidalari」 (출입국관리법 시행규칙) (Adliya vazirligi qarori No. 1172, 2026.10.23 kuchga kirgan) · Adliya vazirligi 「Yashash bo'yicha arizalar: maqomlar bo'yicha qo'llanma」 (체류민원 자격별 안내 매뉴얼) (2026.11.02 holatiga) · Hi Korea 「Immigratsiya/yashash bo'yicha ma'lumot」 (출입국/체류안내) (o'zgartirilgan sana aniqlanmagan)Yo'q, odatda qayta kirish ruxsatnomasi kerak emas. E-9 bo'yicha chet elliklarni ro'yxatdan o'tkazish (외국인등록) qilgan kishi chiqib ketgan kundan boshlab 1 yil ichida qaytsa, ruxsatnomasiz qayta kira oladi. Agar qolgan yashash muddati 1 yildan kam bo'lsa, o'sha qolgan muddat ichida qaytishingiz kerak.
Vatanga qisqa muddatga borib kelsangiz, ko'pincha bu muddat ichida qaytasiz. Chiqishda alohida ariza berish shart emas.
⚠️ Diqqat qiladigan joylar
- Yashash muddati avval tugasa, o'sha kunigacha qaytishingiz kerak. Chiqishdan oldin chet ellik ro'yxatga olish kartasidagi (외국인등록증) tugash sanasini albatta tekshiring.
- Kirishga cheklov yoki viza berishga cheklov qo'yilgan bo'lsa, imtiyoz amal qilmaydi. Bunda yashash joyingiz bo'yicha immigratsiya va chet elliklar idorasiga (출입국·외국인청, bo'lim yoki filial) borib, qayta kirish ruxsatnomasini olishingiz kerak. Yig'im bir martalik uchun 30,000 KRW, ko'p martalik uchun 50,000 KRW.
- 1 yildan ko'proq tashqarida bo'lishni rejalashtirsangiz, ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasini olishingiz kerak. Bu ruxsatnoma bilan chet elda ko'pi bilan 2 yilgacha turish mumkin. Hi Korea (hikorea.go.kr) elektron xizmati orqali yoki immigratsiya idorasida ariza topshiriladi.
- Ta'til paytida mehnat shartnomasi yoki ish muddati tugasa, qaytish tartibi o'zgarishi mumkin. Chiqishdan oldin ish beruvchi yoki bandlik markazidan (고용센터) avval so'rang.
Chiqishdan oldin karta muddati va kirish cheklovi bor-yo'qligini tekshiring. Savollaringiz bo'lsa, Hi Korea yoki Chet elliklar uchun umumiy axborot markazi (외국인종합안내센터, 1345) orqali yana bir bor aniqlang.
Manba va asoslar
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2Ro'yxatdan o'tgan chet ellik chiqqan kunidan 1 yil ichida (qolgan yashash muddati qisqa bo'lsa, o'sha muddat ichida) qayta kirsa, ruxsatnoma talab qilinmaydi
- 체류민원 매뉴얼 · 비전문취업(E-9) › 재입국허가 면제Kirishga yoki viza berishga cheklov qo'yilganlar idoraga borib ruxsatnoma olishi kerak, yig'im bir martalik uchun 30,000 KRW, ko'p martalik uchun 50,000 KRW
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 복수 재입국허가1 yildan ko'pi bilan 2 yilgacha chet elda turib qayta kirish uchun ko'p martalik ruxsatnomaga ariza beriladi, yig'im 50,000 KRW
O‘xshash savollar
E-9 kasbiy bo'lmagan ish vizasi bo'yicha turish muddatini uzaytirish uchun qachondan boshlab va qaysi hujjatlar bilan ariza berish kerak?E-9 norasmiy mutaxassis bo'lmagan ishdan (비전문취업) boshqa turdagi vizaga o'tish mumkinmi?E-9 malakasiz mehnat vizasi (비전문취업) bilan qanday ishlarni qilish mumkin va qanday ishlarni qilish mumkin emas?E-9 (Malakasiz mehnat) vizasi bilan oila a'zolarimni (turmush o'rtog'im va farzandlarim) Koreyaga olib kela olamanmi?E-9 kompaniya yopilsa yoki oylik maosh berilmasa, nima qilish kerak?K-VISA AI Adliya vazirligi qo‘llanmalari, qonunlar va davlat idoralari ko‘rsatmalari asosida tayyorlagan umumiy maʼlumot. Yuridik maslahat emas. Yakuniy tekshiruvni HiKorea yoki Chet elliklar uchun maʼlumot markazida (1345) qiling.
