‹ សំណួរចម្លើយការស្នាក់នៅ និងទិដ្ឋាការសម្រាប់ជនបរទេសនៅកូរ៉េ
សោធននិវត្តន៍

តើជនបរទេសត្រូវចូលរួមប្រាក់សោធនជាតិ (국민연금) ដែរឬទេ?

មូលដ្ឋាន: សាជីវកម្មប្រាក់សោធនជាតិ (국민연금공단) ស្វែងយល់ពីប្រាក់សោធនជាតិ «សមាជិកជនបរទេស» (ថ្ងៃផ្ទៀងផ្ទាត់ 2026.10.29) · «ច្បាប់ប្រាក់សោធនជាតិ» (國民年金法) (ច្បាប់លេខ 22096 ចូលជាធរមាន 2026.10.20)

បាទ/ចាស ជនបរទេសដែលរស់នៅកូរ៉េ ជាគោលការណ៍ត្រូវចូលរួមប្រាក់សោធនជាតិ។ ប្រសិនបើអ្នកមានអាយុពី 18 ឆ្នាំ ដល់ក្រោម 60 ឆ្នាំ នោះត្រូវអនុវត្តដូចគ្នានឹងជនជាតិកូរ៉េ។ ប៉ុន្តែមានមនុស្សមួយចំនួនដូចជាអ្នកសិក្សានៅបរទេស មិនត្រូវចូលរួមទេ។

តើចូលរួមដោយរបៀបណា?

  • ប្រសិនបើអ្នកធ្វើការនៅកន្លែងធ្វើការដែលបានចូលរួមប្រាក់សោធនជាតិ អ្នកនឹងក្លាយជា សមាជិកតាមកន្លែងធ្វើការ។ និយោជកជាអ្នកប្រកាសធានារ៉ាប់រង។
  • ជនបរទេសផ្សេងទៀតដែលរស់នៅកូរ៉េ នឹងក្លាយជា សមាជិកតាមទីលំនៅ។ ក្នុងករណីនេះ អ្នកត្រូវប្រកាសដោយខ្លួនឯង។ ប្រសិនបើមិនអាចធ្វើបាន ប្តី ឬប្រពន្ធ ឬសមាជិកគ្រួសារអាចធ្វើជំនួសបាន។
  • ថ្ងៃកំណត់ប្រកាសគឺត្រឹមថ្ងៃទី 15 នៃខែបន្ទាប់ពីខែដែលមានហេតុផលចូលរួមកើតឡើង។ ប្រសិនបើចូលធ្វើការក្នុងខែ 2 គឺត្រឹមថ្ងៃទី 15 ខែ 3។

ករណីដែលមិនត្រូវចូលរួម

  • សិក្ខាកាម (ប៉ុន្តែ ការបណ្តុះបណ្តាលដែលមានការងារធ្វើ ត្រូវចូលរួម)
  • អ្នកសិក្សានៅបរទេស
  • អ្នកដែលច្បាប់ដកចេញ ដូចជាអ្នកការទូត
  • ពលរដ្ឋនៃប្រទេសដែលមិនបង្ខំឱ្យពលរដ្ឋកូរ៉េចូលរួមក្នុងប្រព័ន្ធសោធនដូចប្រាក់សោធនជាតិ
  • កម្មករដែលត្រូវបានបញ្ជូនមកពីប្រទេសដែលមានកិច្ចព្រមព្រៀងសន្តិសុខសង្គមជាមួយកូរ៉េ (ក្នុងករណីដែលបានដាក់លិខិតបញ្ជាក់ការចូលរួមពីប្រទេសកំណើត)

⚠️ ចំណុចល្អដែលគួរដឹង

អ្នកដែលត្រូវចូលរួមប្រែប្រួលតាមប្រទេស និងឋានៈស្នាក់នៅ ដូច្នេះការផ្ទៀងផ្ទាត់ជាមួយ សាជីវកម្មប្រាក់សោធនជាតិ (국민연금공단) គឺត្រឹមត្រូវបំផុតថាតើករណីរបស់អ្នកពាក់ព័ន្ធឬអត់។ សូមទាក់ទងមជ្ឈមណ្ឌលសេវាអតិថិជនប្រាក់សោធនជាតិ (1355) ឬគេហទំព័រ nps.or.kr។

ប្រភព និងមូលដ្ឋាន

  1. 외국인 국민연금 가입대상·신고 안내 › 가입대상·신고기한ជនបរទេសអាយុពី 18 ឆ្នាំ ដល់ក្រោម 60 ឆ្នាំ ចូលរួមជាសមាជិកតាមកន្លែងធ្វើការ ឬសមាជិកតាមទីលំនៅ ហើយអ្នកសិក្សានៅបរទេសជាដើមត្រូវដកចេញ
  2. 국민연금법 · 제2장 국민연금가입자 › 제6조, 제7조អ្នករស់នៅអាយុពី 18 ឆ្នាំ ដល់ក្រោម 60 ឆ្នាំ ជាអ្នកត្រូវចូលរួម ហើយសមាជិកត្រូវបានចែកជា សមាជិកតាមកន្លែងធ្វើការ សមាជិកតាមទីលំនៅ សមាជិកស្ម័គ្រចិត្ត និងសមាជិកស្ម័គ្រចិត្តបន្ត
សួរម្តងទៀតតាមទិដ្ឋាការ និងថ្ងៃផុតកំណត់របស់អ្នកបញ្ចូលព័ត៌មានស្នាក់នៅ ហើយទទួលចម្លើយតាមស្ថានភាពអ្នក រហូតដល់កាលបរិច្ឆេទ ការិយាល័យអន្តោប្រវេសន៍ទទួលបន្ទុក និងឯកសារដែលត្រូវការ។សួរតាមស្ថានភាពខ្ញុំ

សំណួរពាក់ព័ន្ធ

តើជនបរទេសអាចទទួលបានប្រាក់បង្វិលសងម្តងគត់នៃប្រាក់សោធនជាតិ នៅពេលចាកចេញពីកូរ៉េបានទេ?តើកម្មករបរទេសអាចទទួលបានប្រាក់ឈប់ធ្វើការ (퇴직금) ដែរឬទេ?តើទទួលបានធានារ៉ាប់រងផុតកំណត់ពេលចាកចេញ (출국만기보험) របស់ E-9 នៅពេលណា ហើយតាមរបៀបណា?

ព័ត៌មានទូទៅដែល K-VISA AI រៀបចំផ្អែកលើសៀវភៅណែនាំក្រសួងយុត្តិធម៌ ច្បាប់ និងការណែនាំស្ថាប័នរដ្ឋ។ មិនមែនជាការប្រឹក្សាផ្លូវច្បាប់ទេ។ សូមបញ្ជាក់ចុងក្រោយនៅ HiKorea ឬមជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មានជនបរទេស (1345)។