‹ E-1 මහාචාර්ය වීසා තොරතුරු
E-1 මහාචාර්යවරයෙක් නිවාඩු කාලයට හෝ සමුළුවකට රට හැර යන විට නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය (재입국허가) අවශ්යද?
පදනම: 「ආගමන පාලන පනතේ ක්රියාත්මක කිරීමේ රෙගුලාසි」 (අධිකරණ අමාත්යාංශ නියෝගය අංක 1172, 2026.10.23. ක්රියාත්මක) · HiKorea 「ආගමන/නැවතී සිටීමේ මාර්ගෝපදේශය」 (සංශෝධන දිනය තහවුරු කර නැත) · අධිකරණ අමාත්යාංශය 「නැවතී සිටීමේ පරිපාලන සේවා, සුදුසුකම් අනුව මාර්ගෝපදේශ අත්පොත」 (2026.11.02 අනුව)නැහැ, සාමාන්යයෙන් නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය අවශ්ය නැහැ. විදේශිකයන් ලියාපදිංචි කිරීම (외국인등록) කර ඇති E-1 මහාචාර්යවරයෙකුට රට හැර ගිය දින සිට අවුරුද්දක් ඇතුළත (ඉතිරි නැවතී සිටීමේ කාලය අවුරුද්දකට වඩා අඩු නම් ඒ ඉතිරි කාලය ඇතුළත) නැවත පැමිණෙන්නේ නම් අවසරයක් නැතිව නැවත ඇතුළු විය හැකියි.
නිවාඩු කාලයට හෝ සමුළුවකට යන වාර බොහොමයක් සති කිහිපයක සිට මාස කිහිපයක් දක්වා නිසා මේ කාලය ඇතුළත ආපසු එනවා.
⚠️ ඉස්තරම් කරුණු
- ඉතිරි නැවතී සිටීමේ කාලය ඊට වඩා කෙටි නම් ඒ කාලය දක්වා පමණක් නිදහස් වෙනවා. නැවතී සිටීමේ කාලය අවසන් වන දිනට පෙර අනිවාර්යයෙන් ආපසු පැමිණිය යුතුයි.
- අවුරුද්ද ඉක්මවා උපරිම අවුරුදු 2ක් දක්වා විදේශගතව සිටීමට සැලසුම් කරන්නේ නම් (සබතික නිවාඩු ආදිය), රට හැර යාමට පෙර බහු නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරයක් (복수 재입국허가) ලබාගත යුතුයි. ගාස්තුව 50,000 KRW යි. ආගමන කාර්යාලයට (출입국) පැමිණීමෙන්, පරිපාලන නියෝජිතයෙකු (민원대행) හරහා, හෝ HiKorea (www.hikorea.go.kr) හි විද්යුත් ඉල්ලීමකින් ඉල්ලුම් කළ හැකියි. අවශ්ය ලේඛන: විදේශ ගමන් බලපත්රය, විදේශිකයන්ගේ ලියාපදිංචි කාඩ්පත, ඒකාබද්ධ ඉල්ලුම්පත්රය (통합신청서).
- ඇතුළුවීමේ තහනමක් හෝ වීසා නිකුත් කිරීමේ සීමාවක් ඇති අයට වෙනම අවසරයක් අවශ්ය විය හැකියි. එවිට ඔබ වාසය කරන ප්රදේශයේ ආගමන කාර්යාලයෙන් අවසරය ලබාගත යුතුයි.
- විදේශිකයන් ලෙස ලියාපදිංචි වී නැත්නම් මේ නිදහස අදාල වෙන්නේ නැහැ.
රට හැර යාමට පෙර නැවතී සිටීමේ කාලය අවසන් වන දිනය එක් වරක් පරීක්ෂා කරන්න. නිවැරදි තොරතුරු සඳහා HiKorea හෝ 1345 හරහා අවසාන වශයෙන් තහවුරු කරගන්න.
මූලාශ්ර හා පදනම
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2ලියාපදිංචි විදේශිකයන්ට රට හැර ගිය පසු අවුරුද්දක් ඇතුළත (ඉතිරි නැවතී සිටීමේ කාලය කෙටි නම් ඒ කාලය ඇතුළත) නැවත ඇතුළු වන විට අවසරය අවශ්ය නැහැ
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 복수 재입국허가අවුරුද්ද ඉක්මවා උපරිම අවුරුදු 2ක් විදේශගතව සිටීමට නම් බහු අවසරය සඳහා ඉල්ලුම් කළ යුතුයි, ගාස්තුව 50,000 KRW
- 체류민원 매뉴얼 · 교수(E-1) › 재입국허가ඇතුළුවීමේ සීමා හෝ වීසා නිකුත් කිරීමේ සීමා ඇති අය කාර්යාලයට පැමිණ නැවත ඇතුළුවීමේ අවසරය ලබාගත යුතුයි
ඔබේ වීසාව හා කල් ඉකුත් දිනය අනුව නැවත අහන්නඔබේ රැඳී සිටීමේ තොරතුරු ඇතුළත් කළොත් දින, අදාළ ආගමන කාර්යාලය සහ අවශ්ය ලේඛන දක්වා ඔබේ තත්ත්වයට ගැළපෙන පිළිතුරු ලැබේ.මගේ තත්ත්වය අනුව අහන්න
අදාළ ප්රශ්න
E-1 මහාචාර්ය ලෙස රැඳී සිටීමේ කාලය දීර්ඝ කිරීම සඳහා අයදුම් කළ යුත්තේ කවදා සිටද, කුමන ලේඛන සමගද?E-1 මහාචාර්ය වීසා එකෙන් වෙනත් නේවාසික සුදුසුකමකට මාරු විය හැකිද?E-1 මහාචාර්ය වීසාවෙන් කළ හැකි සහ කළ නොහැකි දේ මොනවාද?E-1 මහාචාර්යවරයෙකුගේ cccභාර්යාව/සැමියා සහ දරුවන්ට එක්ව ජීවත් වීමට ලබාගත හැකි වීසා වර්ගය කුමක්ද?E-1 මහාචාර්යවරයෙකුගේ විශ්වවිද්යාලය සමඟ ගිවිසුම අවසන් වූ පසු කොරියාවේ දිගටම රැඳී සිටිය හැකිද?K-VISA AI අධිකරණ අමාත්යාංශයේ අත්පොත්, නීති සහ රාජ්ය ආයතන උපදෙස් මත පදනම්ව සකස් කළ සාමාන්ය තොරතුරු. නීති උපදෙස් නොවේ. අවසාන තහවුරු කිරීම HiKorea හෝ විදේශිකයන් සඳහා තොරතුරු මධ්යස්ථානයෙන් (1345) කරගන්න.
