‹ E-1 प्राध्यापक भिसा जानकारी
E-1 प्राध्यापकले बिदा वा सम्मेलनका लागि कोरिया बाहिर जाँदा पुनः प्रवेश अनुमति (재입국허가) चाहिन्छ?
आधार: 「अध्यागमन नियन्त्रण ऐन कार्यान्वयन नियमावली」 (न्याय मन्त्रालय आदेश नं. 1172, 2026.10.23. लागू) · हाइकोरिया 「अध्यागमन/बसाइ मार्गदर्शन」 (संशोधन मिति पुष्टि भएन) · न्याय मन्त्रालय 「बसाइ सम्बन्धी निवेदन योग्यता अनुसार मार्गदर्शन पुस्तिका」 (2026.11.02 को आधारमा)होइन, सामान्यतया पुनः प्रवेश अनुमति चाहिँदैन। विदेशी दर्ता (외국인등록) गरेका E-1 प्राध्यापक देश छाडेको दिनदेखि 1 वर्षभित्र (बाँकी बसाइ अवधि 1 वर्षभन्दा कम भए त्यो बाँकी अवधिभित्र) फर्किए भने अनुमति बिना नै पुनः प्रवेश गर्न सक्छन्।
बिदा वा सम्मेलनका लागि बाहिर जाने अधिकांश यात्रा केही हप्तादेखि केही महिनाको हुन्छ, त्यसैले यही अवधिभित्र फर्कन सकिन्छ।
⚠️ ध्यान दिनुपर्ने कुरा
- बाँकी बसाइ अवधि कम भए त्यही अवधिसम्म मात्र छुट हुन्छ। बसाइ अवधि सकिने मितिअघि अनिवार्य फर्किनुपर्छ।
- 1 वर्षभन्दा बढी, बढीमा 2 वर्षसम्म विदेशमा बस्ने योजना (सबैटिकल आदि) भए, देश छाड्नुअघि बहुपटके पुनः प्रवेश अनुमति (복수 재입국허가) लिनुपर्छ। शुल्क 50,000 KRW हो। अध्यागमन कार्यालयमा गएर, आवेदन एजेन्सी (민원대행) मार्फत, वा हाइकोरिया (www.hikorea.go.kr) को अनलाइन आवेदनबाट आवेदन दिन सकिन्छ। कागजातहरू: राहदानी, विदेशी दर्ता कार्ड, एकीकृत आवेदन फारम।
- प्रवेश प्रतिबन्ध वा भिसा जारी नियन्त्रणमा परेकाहरूलाई छुट्टै अनुमति चाहिन सक्छ। यस्तो अवस्थामा बसोबास गरेको क्षेत्रको अध्यागमन कार्यालयबाट अनुमति लिनुपर्छ।
- विदेशी दर्ता नगरेको अवस्थामा यो छुट लागू हुँदैन।
देश छाड्नुअघि बसाइ अवधि सकिने मिति एक पटक जाँच गर्नुहोस्। सही जानकारी हाइकोरिया वा 1345 मा अन्तिम रूपमा जाँच गर्नुहोस्।
स्रोत र आधार
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2दर्ता भएका विदेशीले देश छाडेको 1 वर्षभित्र (बाँकी बसाइ अवधि कम भए त्यही अवधिभित्र) फर्किए पुनः प्रवेश अनुमति छुट हुन्छ
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 복수 재입국허가1 वर्षभन्दा बढी, बढीमा 2 वर्षसम्म विदेशमा बस्दा बहुपटके अनुमतिका लागि आवेदन दिनुपर्छ, शुल्क 50,000 KRW
- 체류민원 매뉴얼 · 교수(E-1) › 재입국허가प्रवेश नियन्त्रण वा भिसा जारी नियन्त्रणमा परेकाहरूले कार्यालयमा गएर पुनः प्रवेश अनुमति लिनुपर्छ
आफ्नो भिसा र म्यादअनुसार फेरि सोध्नुहोस्आफ्नो बसाइ जानकारी राख्नुहोस्, मिति, सम्बन्धित अध्यागमन कार्यालय र चाहिने कागजातसम्म तपाईंको अवस्थाअनुसार उत्तर पाउनुहुन्छ।मेरो अवस्थाअनुसार सोध्ने
सम्बन्धित प्रश्न
E-1 प्राध्यापकले बस्ने अवधि थप्न (체류기간 연장) कहिलेदेखि र कुन कागजातसहित आवेदन दिने?के म E-1 प्राध्यापक (교수) स्टाटसबाट अर्को स्टाटसमा परिवर्तन गर्न सक्छु?E-1 प्राध्यापक भिसाले के गर्न मिल्छ र के गर्न मिल्दैन?E-1 प्राध्यापकको श्रीमान्/श्रीमती र बच्चाहरू कुन भिसामा सँगै बस्न सक्छन्?E-1 प्राध्यापकको विश्वविद्यालयसँगको सम्झौता सकिएपछि कोरियामा बस्न मिल्छ?K-VISA AI ले न्याय मन्त्रालयको म्यानुअल, कानुन र सरकारी निकायको निर्देशनका आधारमा तयार पारेको सामान्य जानकारी। कानुनी सल्लाह होइन। अन्तिम पुष्टि HiKorea वा विदेशी सूचना केन्द्र (1345) मा गर्नुहोस्।
