តើអ្នកដែលមានទិដ្ឋាការ H-2 (ជនជាតិកូរ៉េនៅបរទេស ទិដ្ឋាការធ្វើការទស្សនកិច្ច) ត្រូវប្រុងប្រយ័ត្នអ្វីខ្លះ ពេលចាកចេញពីប្រទេស រួចចូលមកវិញ?
មូលដ្ឋាន: HiKorea 「ព័ត៌មានចូល/ចេញ និងស្នាក់នៅ」 (មិនបានបញ្ជាក់ថ្ងៃកែប្រែ) · 「ក្រឹត្យអនុវត្តច្បាប់ត្រួតពិនិត្យអន្តោប្រវេសន៍」 (បទបញ្ជារបស់ក្រសួងយុត្តិធម៌ លេខ 1172 អនុវត្តពី 2026.10.23) · មជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មានច្បាប់ជាតិ (국가법령정보센터) 「ច្បាប់ស្តីពីការចូល-ចេញ និងឋានៈផ្លូវច្បាប់របស់ជនជាតិកូរ៉េនៅបរទេស」 (ច្បាប់លេខ 20677 អនុវត្តពី 2025.7.22) មាត្រា 10 ដល់ 12 (ថ្ងៃពិនិត្យ 2026.10.29)H-2 ត្រូវបានបញ្ចូលរួមជា F-4 (ជនជាតិកូរ៉េនៅបរទេស)។ មុនចាកចេញ សូមពិនិត្យជាមុនសិន ថាតើអាចប្តូរទៅ F-4 បានឬទេ។
ជនជាតិកូរ៉េ H-2 ដែលបានចុះបញ្ជីជនបរទេស ប្រសិនបើត្រឡប់មកវិញក្នុងរយៈពេល 1 ឆ្នាំ គិតពីថ្ងៃចាកចេញ មិនចាំបាច់មានការអនុញ្ញាតចូលម្តងទៀតទេ។ ប្រសិនបើរយៈពេលស្នាក់នៅដែលនៅសល់តិចជាង 1 ឆ្នាំ អ្នកត្រូវចូលមកវិញមុនរយៈពេលស្នាក់នៅផុតកំណត់។
សូមពិនិត្យឲ្យច្បាស់មុនចេញ
- ថ្ងៃផុតកំណត់រយៈពេលស្នាក់នៅ: ប្រសិនបើអ្នកត្រឡប់មកវិញក្រោយថ្ងៃនេះ ឋានៈ H-2 បានបញ្ចប់ហើយ។ ឥឡូវនេះ H-2 មិនត្រូវបានចេញថ្មីទៀតទេ ដូច្នេះបើឋានៈបញ្ចប់ អ្នកមិនអាចចូលមកវិញដោយឋានៈដដែលបានទេ។
- ករណីស្នាក់នៅលើសពី 1 ឆ្នាំ: មុនចាកចេញ អ្នកត្រូវទទួលបាន ការអនុញ្ញាតចូលម្តងទៀតច្រើនដង។ អាចទទួលបានអតិបរមា 2 ឆ្នាំ ហើយថ្លៃសេវាគឺ 50,000 KRW។ អ្នកអាចដាក់ពាក្យតាមសេវាអេឡិចត្រូនិក HiKorea (hikorea.go.kr) ឬទៅការិយាល័យអន្តោប្រវេសន៍ដោយផ្ទាល់។
- ប្រសិនបើហួសកំណត់ដោយគ្មានការអនុញ្ញាត: ការចុះបញ្ជីជនបរទេស និងឋានៈស្នាក់នៅអាចត្រូវលុបចោល។
- ករណីមួយចំនួន ដូចជាអ្នកត្រូវហាមឃាត់មិនឲ្យចូល: អាចមិនទទួលបានការលើកលែង ហើយអាចត្រូវការការអនុញ្ញាតដោយឡែក។
💡 អត្ថប្រយោជន៍នៃការប្តូរទៅ F-4
ជនជាតិកូរ៉េ F-4 ដែលបានប្រកាសទីលំនៅក្នុងប្រទេស (국내거소신고) ប្រសិនបើត្រឡប់មកវិញក្នុងរយៈពេលស្នាក់នៅ មិនចាំបាច់មានការអនុញ្ញាតចូលម្តងទៀតទេ។ ប្រសិនបើអ្នកគ្រោងទៅឆ្ងាយយូរ ជាទូទៅវាងាយស្រួលជាងបើប្តូរទៅ F-4 មុនចាកចេញ។
ប្រសិនបើឋានៈរបស់អ្នកបានបញ្ចប់ហើយ ឬអ្នកពិបាកត្រឡប់មកពីបរទេស សូមសាកល្បងទទួលការប្រឹក្សាពី K-VISA AI Administrative Agent (សេវាទិដ្ឋាការក្នុងកម្មវិធី)។ មុនចាកចេញ សូមពិនិត្យម្តងទៀតតាម HiKorea ឬ 1345 អំពីថ្ងៃផុតកំណត់របស់អ្នក និងលទ្ធភាពប្តូរទៅ F-4។
ប្រភព និងមូលដ្ឋាន
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 면제 대상, 제출서류 및 수수료ប្រសិនបើត្រឡប់មកវិញក្នុង 1 ឆ្នាំ ត្រូវបានលើកលែង បើស្នាក់នៅលើសពី 1 ឆ្នាំ ត្រូវមានការអនុញ្ញាតចូលម្តងទៀតច្រើនដង (50,000 KRW)
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2ប្រសិនបើក្នុងរយៈពេល 1 ឆ្នាំ គិតពីថ្ងៃចាកចេញ (ឬរយៈពេលស្នាក់នៅដែលនៅសល់ ប្រសិនបើខ្លីជាង) ត្រូវបានលើកលែងពីការអនុញ្ញាតចូលម្តងទៀត លើកលែងតែអ្នកត្រូវហាមឃាត់មិនឲ្យចូល ជាដើម
- 재외동포의 출입국과 법적 지위에 관한 법률 - 거소신고 효력(제10조)·부동산거래(제11조)·금융거래(제12조) › 제10조ជនជាតិកូរ៉េ F-4 ប្រសិនបើត្រឡប់មកវិញក្នុងរយៈពេលស្នាក់នៅ មិនចាំបាច់មានការអនុញ្ញាតចូលម្តងទៀតទេ
សំណួរពាក់ព័ន្ធ
តើអាចដាក់ពាក្យសុំបន្តរយៈពេលស្នាក់នៅ H-2 (ទិដ្ឋាការទៅធ្វើការ) ចាប់ពីពេលណា ហើយត្រូវប្រើឯកសារអ្វីខ្លះ?តើខ្ញុំអាចប្តូរពីទិដ្ឋាការ H-2 (ការងារទស្សនកិច្ច) ទៅឋានៈស្នាក់នៅផ្សេងបានទេ?ការងារអ្វីដែលអាចធ្វើបាន និងមិនត្រូវធ្វើ ជាមួយ H-2 (ទស្សនកិច្ចរកការងារ)?តើសមាជិកគ្រួសាររបស់ជនជាតិកូរ៉េនៅបរទេស (H-2 ទិដ្ឋាការធ្វើការទស្សនកិច្ច) អាចមកកូរ៉េដោយប្រើទិដ្ឋាការអ្វី?តើអ្នកមានសញ្ជាតិកូរ៉េនៅបរទេស H-2 (ទស្សនកិច្ចការងារ) ដែលមិនបានរាយការណ៍ការងារ នឹងមានអ្វីកើតឡើង?ព័ត៌មានទូទៅដែល K-VISA AI រៀបចំផ្អែកលើសៀវភៅណែនាំក្រសួងយុត្តិធម៌ ច្បាប់ និងការណែនាំស្ថាប័នរដ្ឋ។ មិនមែនជាការប្រឹក្សាផ្លូវច្បាប់ទេ។ សូមបញ្ជាក់ចុងក្រោយនៅ HiKorea ឬមជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មានជនបរទេស (1345)។
