‹ ព័ត៌មានទិដ្ឋាការ E-1 សាស្ត្រាចារ្យ
តើសាស្ត្រាចារ្យ E-1 ត្រូវការការអនុញ្ញាតចូលប្រទេសឡើងវិញ (재입국허가) ដែរឬទេ នៅពេលចាកចេញក្នុងអំឡុងវិស្សមកាល ឬដើម្បីចូលរួមសន្និសីទសិក្សា?
មូលដ្ឋាន: បទបញ្ជាអនុវត្តច្បាប់ត្រួតពិនិត្យអន្តោប្រវេសន៍ (출입국관리법 시행규칙) (ក្រឹត្យក្រសួងយុត្តិធម៌លេខ 1172 អនុវត្តពីថ្ងៃទី 2026.10.23) · HiKorea «ព័ត៌មានអន្តោប្រវេសន៍/ការស្នាក់នៅ» (출입국/체crim안내) (មិនបានបញ្ជាក់ថ្ងៃកែប្រែ) · ក្រសួងយុត្តិធម៌ «សៀវភៅណែនាំសេវាស្នាក់នៅតាមប្រភេទឋានៈ» (체류민원 자격별 안내 매뉴얼) (គិតត្រឹមថ្ងៃទី 2026.11.02)ទេ ជាធម្មតាមិនចាំបាច់ត្រូវការការអនុញ្ញាតចូលប្រទេសឡើងវិញទេ។ សាស្ត្រាចារ្យ E-1 ដែលបានចុះបញ្ជីជនបរទេស (외국인등록) អាចចូលប្រទេសឡើងវិញដោយមិនចាំបាច់មានការអនុញ្ញាត ប្រសិនបើត្រឡប់មកវិញក្នុងរយៈពេល 1 ឆ្នាំ គិតពីថ្ងៃចាកចេញ (ប្រសិនបើរយៈពេលស្នាក់នៅដែលនៅសល់ខ្លីជាង 1 ឆ្នាំ គឺក្នុងរយៈពេលដែលនៅសល់នោះ)។
ការចាកចេញក្នុងអំឡុងវិស្សមកាល ឬដើម្បីចូលរួមសន្និសីទសិក្សា ភាគច្រើនមានរយៈពេលពីប៉ុន្មានសប្តាហ៍ទៅប៉ុន្មានខែ ដូច្នេះអ្នកត្រឡប់មកវិញក្នុងរយៈពេលនេះ។
⚠️ ចំណុចដែលត្រូវប្រុងប្រយ័ត្ន
- ប្រសិនបើរយៈពេលស្នាក់នៅដែលនៅសល់ខ្លីជាង ការលើកលែងមានតែដល់ថ្ងៃផុតកំណត់នោះប៉ុណ្ណោះ។ អ្នកត្រូវតែត្រឡប់មកវិញមុនថ្ងៃផុតកំណត់រយៈពេលស្នាក់នៅ។
- ប្រសិនបើអ្នកមានគម្រោងស្នាក់នៅក្រៅប្រទេសលើសពី 1 ឆ្នាំ រហូតដល់អតិបរមា 2 ឆ្នាំ (ដូចជាវិស្សមកាលស្រាវជ្រាវ) អ្នកត្រូវទទួលបានការអនុញ្ញាតចូលប្រទេសឡើងវិញច្រើនដង (복수 재입국허가) មុនពេលចាកចេញ។ ថ្លៃសេវាគឺ 50,000 KRW។ អ្នកអាចដាក់ពាក្យដោយទៅការិយាល័យអន្តោប្រវេសន៍ដោយផ្ទាល់ តាមភ្នាក់ងារដាក់ពាក្យជំនួស ឬតាមសេវាអនឡាញរបស់ HiKorea (www.hikorea.go.kr)។ ឯកសារដែលត្រូវការគឺ លិខិតឆ្លងដែន បណ្ណចុះបញ្ជីជនបរទេស និងពាក្យសុំរួម (통합신청서)។
- ប្រសិនបើអ្នកស្ថិតក្នុងបញ្ជីហាមឃាត់ការចូលប្រទេស ឬជាប់ការកំណត់ក្នុងការចេញទិដ្ឋាការ អ្នកអាចត្រូវការការអនុញ្ញាតដោយឡែក។ ក្នុងករណីនេះ អ្នកត្រូវទទួលការអនុញ្ញាតពីការិយាល័យអន្តោប្រវេសន៍ដែលមានសមត្ថកិច្ចលើទីកន្លែងស្នាក់នៅរបស់អ្នក។
- ប្រសិនបើអ្នកមិនបានចុះបញ្ជីជនបរទេសទេ ការលើកលែងនេះមិនអនុវត្តចំពោះអ្នកឡើយ។
មុនពេលចាកចេញ សូមពិនិត្យថ្ងៃផុតកំណត់រយៈពេលស្នាក់នៅរបស់អ្នកម្តង។ សូមបញ្ជាក់ព័ត៌មានចុងក្រោយនៅ HiKorea ឬទូរស័ព្ទទៅលេខ 1345។
ប្រភព និងមូលដ្ឋាន
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2ជនបរទេសដែលបានចុះបញ្ជីមិនត្រូវការការអនុញ្ញាតទេ ប្រសិនបើចូលប្រទេសឡើងវិញក្នុងរយៈពេល 1 ឆ្នាំបន្ទាប់ពីចាកចេញ (ឬក្នុងរយៈពេលស្នាក់នៅដែលនៅសល់ ប្រសិនបើខ្លីជាង)
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 복수 재입국허가ប្រសិនបើស្នាក់នៅក្រៅប្រទេសលើសពី 1 ឆ្នាំ រហូតដល់អតិបរមា 2 ឆ្នាំ ត្រូវដាក់ពាក្យសុំការអនុញ្ញាតចូលប្រទេសច្រើនដង ថ្លៃសេវា 50,000 KRW
- 체류민원 매뉴얼 · 교수(E-1) › 재입국허가អ្នកស្ថិតក្នុងការកំណត់ការចូលប្រទេស ឬការកំណត់ការចេញទិដ្ឋាការ ត្រូវទៅដោយផ្ទាល់ដើម្បីទទួលការអនុញ្ញាតចូលប្រទេសឡើងវិញ
សួរម្តងទៀតតាមទិដ្ឋាការ និងថ្ងៃផុតកំណត់របស់អ្នកបញ្ចូលព័ត៌មានស្នាក់នៅ ហើយទទួលចម្លើយតាមស្ថានភាពអ្នក រហូតដល់កាលបរិច្ឆេទ ការិយាល័យអន្តោប្រវេសន៍ទទួលបន្ទុក និងឯកសារដែលត្រូវការ។សួរតាមស្ថានភាពខ្ញុំ
សំណួរពាក់ព័ន្ធ
តើអាចប្តូរពី E-1 សាស្ត្រាចារ្យ ទៅឋានៈស្នាក់នៅផ្សេងបានទេ?តើអាចដាក់ពាក្យសុំបន្តរយៈពេលស្នាក់នៅសម្រាប់ E-1 សាស្ត្រាចារ្យ ចាប់ពីពេលណា ហើយត្រូវប្រើឯកសារអ្វីខ្លះ?តើអ្វីដែលអាចធ្វើបាន និងមិនអាចធ្វើបាន ជាមួយទិដ្ឋាការសាស្ត្រាចារ្យ E-1?តើសាស្ត្រាចារ្យ E-1 អាចស្នាក់នៅកូរ៉េបន្តបានទេ នៅពេលកិច្ចសន្យាជាមួយសកលវិទ្យាល័យបញ្ចប់?តើគ្រួសារ (ប្តី ឬប្រពន្ធ និងកូន) របស់សាស្ត្រាចារ្យ E-1 អាចរស់នៅជាមួយគ្នាដោយប្រើទិដ្ឋាការអ្វី?ព័ត៌មានទូទៅដែល K-VISA AI រៀបចំផ្អែកលើសៀវភៅណែនាំក្រសួងយុត្តិធម៌ ច្បាប់ និងការណែនាំស្ថាប័នរដ្ឋ។ មិនមែនជាការប្រឹក្សាផ្លូវច្បាប់ទេ។ សូមបញ្ជាក់ចុងក្រោយនៅ HiKorea ឬមជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មានជនបរទេស (1345)។
