Uzaytirish uchun ariza topshirgandan keyin natija chiqmasdan Koreyadan chiqib ketsam bo'ladimi?
Asos: HiKorea (하이코리아) «Kirish/chiqish va turish bo'yicha qo'llanma» (o'zgartirilgan sanasi tasdiqlanmagan) · «Immigratsiya nazorati qonuni» (출입국관리법) (qonun № 21857, 2026.10.2. kuchga kiradi)Asl turish muddati tugashidan oldin qaytib kela olsangiz, odatda chiqib ketsangiz bo'ladi. Lekin muddat tugagandan keyin qaytishni rejalashtirgan bo'lsangiz, chiqib ketmang.
Uzaytirish uchun ariza topshirgan kuni o'zingiz Koreyada bo'lishingiz kerak. Arizani chet eldan topshirib bo'lmaydi va vakilga ham topshirtirib bo'lmaydi. Natijani kutayotganda Koreyada qolish mumkinligi faqat Koreya ichida bo'lganingizda amal qiladi. Ko'rib chiqish paytida chiqib ketsangiz, ariza tugatilgan (yopilgan) deb hisoblanishi mumkin. Agar bu paytda asl muddat o'tib ketgan bo'lsa, o'sha turish maqomi bilan qayta kirish qiyin bo'lishi mumkin.
⚠️ Chiqishdan oldin albatta tekshiring
- Qaytish kuni asl tugash sanasidan oldin bo'lishi kerak. Agar chet ellik sifatida ro'yxatdan o'tgan bo'lsangiz, bu holda odatda alohida qayta kirish ruxsatnomasi kerak emas.
- Siz chet elda bo'lganingizda qo'shimcha hujjat so'ralsa, uni muddatida topshira olmasligingiz mumkin. Avval HiKorea (hikorea.go.kr) saytida ariza holatini tekshiring.
- Ko'rib chiqish paytida chiqib ketsangiz, ariza qanday hal qilinishi holatga qarab farq qilishi mumkin va aniq emas. Chiqishdan oldin mas'ul immigratsiya idorasidan so'rang.
Agar muddat tugagandan keyin qaytishingizga to'g'ri keladigan sabab bo'lsa, K-VISA AI haang'ongsa (行政士) maslahatidan (ilovadagi viza xizmati) foydalaning. Chiqish rejasini tuzishdan oldin Chet elliklar uchun umumiy axborot markazi (외국인종합안내센터) 1345 raqamidan yana bir bor tekshiring.
Manba va asoslar
- 하이코리아 안내 · 체류기간연장 · 체류기간연장허가 절차/방법 › 신청방법Ariza topshiriladigan kuni Koreyada bo'lish kerak, chet eldan ariza berib yoki vakil orqali topshirib bo'lmaydi
- 출입국관리법 · 제4장 외국인의 체류와 출국 › 제25조Uzaytirish ruxsatini turish muddati tugashidan oldin olish kerak
O‘xshash savollar
Elektron kirish deklaratsiyasini (e-Arrival card) kim to'ldirishi kerak?Xorijiy fuqarolikni ro'yxatdan o'tkazgan chet el fuqarosi Koreyadan chiqib, qaytib kirganda qayta kirish ruxsatnomasi kerakmi?Immigratsiya va chet elliklar idorasiga (출입국·외국인관서) tashrif uchun qanday navbat olinadi?C-3 bilan kirib, chiqib ketgandan keyin darhol qayta kira olamanmi?Viza berish tasdiqnomasi (사증발급인정서) nima va uni kim topshiradi?K-VISA AI Adliya vazirligi qo‘llanmalari, qonunlar va davlat idoralari ko‘rsatmalari asosida tayyorlagan umumiy maʼlumot. Yuridik maslahat emas. Yakuniy tekshiruvni HiKorea yoki Chet elliklar uchun maʼlumot markazida (1345) qiling.
