‹ G-1 Boshqa viza qo‘llanmasi
Kirish-chiqishG-1

G-1 boshqa vizasi bilan Koreyadan chiqib ketsam, qayta kira olamanmi?

Asos: Adliya vazirligi (법무부) «Turish bo'yicha arizalar uchun maqomlar bo'yicha qo'llanma» (2026.11.02 holatiga) · «Immigratsiyani boshqarish qonuni ijro qoidalari» (Adliya vazirligi qarori № 1172, 2026.10.23 kuchga kirgan)

Ha, chet elga fuqarosi sifatida ro'yxatdan o'tgan G-1 egasi chiqib ketgan kundan boshlab 1 yil ichida qaytsa, qayta kirish ruxsatnomasi kerak emas. Agar qolgan turish muddati 1 yildan qisqa bo'lsa, shu qolgan muddat ichida kirishingiz kerak.

G-1 (boshqa) qayta kirish ruxsatnomasidan ozod qilingan maqomlar qatoriga kiradi. Aeroportda alohida ariza berish shart emas. Chet elga fuqarosi ro'yxatga olish kartasi va pasportingizni olib chiqib ketsangiz va kirsangiz bo'ladi.

⚠️ Diqqat qiling

  • Turish muddati tugagan kundan keyin ozodlik amal qilmaydi. Chiqishdan oldin tugash sanasini albatta tekshiring.
  • Koreyaga kirishi taqiqlangan shaxslar va viza berish cheklangan shaxslar ozod qilinmaydi. Bunday holatda yashash joyingiz bo'yicha immigratsiya va chet elliklar idorasiga (bo'lim yoki filial) (출입국·외국인청(사무소·출장소)) o'zingiz borib, qayta kirish ruxsatnomasini olishingiz kerak.
  • Qochoqlik uchun ariza berganlar (G-1-5), sud jarayonidagilar (G-1-3) va ish haqi to'lanmaganligi bo'yicha vositachilikdagilar (G-1-4) uchun holat ish jarayoniga yoki chiqish muddati kechiktirilganligiga qarab farq qilishi mumkin. Bunday holatda chiqishdan oldin immigratsiya idorasidan so'rang.

💡 Bilib qo'ygan yaxshi

  • 1 yil ichida qaytib kela olmasangiz, chiqishdan oldin qayta kirish ruxsatnomasini oling (bir marta 30,000 KRW, ko'p marta 50,000 KRW).
  • G-1 sud jarayoni, davolanish, qochoqlik uchun ariza berish kabi sabablar bilan turish maqomidir. Chiqib ketish bu jarayonga zarar qilishi mumkin. Avval mas'ul idora yoki advokatdan so'rang.

Chiqishdan oldin HiKorea (hikorea.go.kr) yoki Chet elliklar uchun umumiy axborot markazida (외국인종합안내센터) (1345) o'z holatingiz va tugash sanasini yana bir bor tekshiring.

Manba va asoslar

  1. 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2Ro'yxatdan o'tgan G-1 chet elliklar chiqqan kundan boshlab 1 yil ichida (qolgan turish muddati qisqa bo'lsa, shu muddat ichida) qaytsa, ruxsatnoma talab qilinmaydi.
  2. 체류민원 매뉴얼 · 기타(G-1) › 재입국허가Kirishi cheklangan va viza berish cheklangan shaxslar idoraga borib, qayta kirish ruxsatnomasini olishi kerak.
O‘z vizangiz va muddatingiz bo‘yicha qayta so‘rangYashash maʼlumotlaringizni kiriting, sanalar, tegishli immigratsiya idorasi va kerakli hujjatlargacha vaziyatingizga mos javob olasiz.Mening vaziyatim bo‘yicha so‘rash

O‘xshash savollar

G-1 boshqa turdagi yashash muddatini uzaytirish uchun qachondan boshlab va qaysi hujjatlar bilan ariza beriladi?G-1 boshqa viza bilan nima ish qilish mumkin va nima ish qilish mumkin emas?G-1 boshqa (G-1) turidan boshqa turdagi turish maqomiga o'tish mumkinmi?G-1 boshqa vizasi (sud ishi, davolanish va boshqalar) bilan yashayotgan paytda oila a'zolarim ham men bilan birga turishi mumkinmi?G-1 boshqa viza bilan ruxsatsiz ishlasam nima bo'ladi?

K-VISA AI Adliya vazirligi qo‘llanmalari, qonunlar va davlat idoralari ko‘rsatmalari asosida tayyorlagan umumiy maʼlumot. Yuridik maslahat emas. Yakuniy tekshiruvni HiKorea yoki Chet elliklar uchun maʼlumot markazida (1345) qiling.