F-3 hamroh vizasi bilan yolg'iz chiqib ketib, qaytib kirsam, qayta kirish ruxsatnomasi kerakmi?
Asos: 「Immigratsiyani boshqarish qonuni ijro qoidalari」 (Adliya vazirligi qarori № 1172, 2026.10.23 dan kuchga kirgan) · Adliya vazirligi 「Turish bo'yicha murojaatlar uchun maqomlar bo'yicha qo'llanma」 (2026.11.02 holatiga) · HiKorea 「Immigratsiya/turish bo'yicha ma'lumot」 (o'zgartirilgan sana noma'lum)Agar chet el fuqarosi sifatida ro'yxatdan o'tgan bo'lsangiz, odatda qayta kirish ruxsatnomasi kerak emas. Chiqib ketgan kundan boshlab 1 yil ichida qaytsangiz bo'ladi. Yolg'iz chiqsangiz ham xuddi shunday.
Lekin qolgan turish muddati 1 yildan kam bo'lsa, turish muddati tugamasdan oldin qaytishingiz kerak. Kirishi taqiqlangan yoki viza berilishi cheklangan kishilar bundan mustasno. Bu holda o'zingiz hududiy immigratsiya idorasiga borib, ruxsat olishingiz kerak.
⚠️ 1 yildan ko'proq chet elda bo'lsangiz
1 yildan oshib, ko'pi bilan 2 yilgacha chet elda bo'lib qaytmoqchi bo'lsangiz, chiqishdan oldin ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasini oling.
- Qayerga murojaat qilish: HiKorea (hikorea.go.kr) elektron xizmati yoki immigratsiya idorasiga borish
- Hujjatlar: pasport, chet el fuqarosi ro'yxatga olish kartasi, yagona ariza shakli
- Yig'im: 50,000 KRW
💡 Bilib qo'ysangiz yaxshi
F-3 asosiy turuvchi (er yoki xotin, yoki ota-ona) bo'lsa olinadigan maqom. Siz chet elda bo'lganingizda asosiy turuvchi Koreyani tark etsa yoki maqomi o'zgarsa, qaytib kirishda muammo chiqishi mumkin. Chiqishdan oldin ikkalangizning turish muddati va turish holatini birga tekshiring.
Chiqishdan oldin HiKorea yoki 1345 orqali qolgan turish muddatini yana bir bor tekshiring.
Manba va asoslar
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2F-3 egasi 1 yil ichida (qolgan turish muddati qisqaroq bo'lsa, shu muddat ichida) qaytsa, qayta kirish ruxsatnomasi talab qilinmaydi
- 체류민원 매뉴얼 · 동반(F-3) › 재입국허가Ozod qilish tizimi va istisnolar (kirishi cheklanganlar, viza berilishi cheklanganlar), 1-2 yil bo'lsa ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasi
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 제출서류 및 수수료Ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasi hujjatlari va yig'imi 50,000 KRW
O‘xshash savollar
F-3 hamroh turar joy muddatini uzaytirish qachondan boshlab va qaysi hujjatlar bilan topshiriladi?F-3 qaramog'idagi vizadan boshqa turdagi vizaga o'tish mumkinmi?F-3 hamroh vizasi bilan nima qilish mumkin va nima qilish mumkin emas?F-3 hamroh vizasi bilan farzandimni birga olib kela olamanmi? Farzandning yoshiga cheklov bormi?Asosiy yashovchi shaxs Koreyadan chiqib ketsa yoki ajrashsa, F-3 bo'yicha qo'shilgan oila a'zolariga nima bo'ladi?K-VISA AI Adliya vazirligi qo‘llanmalari, qonunlar va davlat idoralari ko‘rsatmalari asosida tayyorlagan umumiy maʼlumot. Yuridik maslahat emas. Yakuniy tekshiruvni HiKorea yoki Chet elliklar uchun maʼlumot markazida (1345) qiling.
