‹ F-1 Oilaga tashrif va birga yashash viza qo‘llanmasi
Kirish-chiqishF-1

F-1 tashrif-yashash vizasi bilan chiqib ketib, yana qaytib kirsam bo'ladimi?

Asos: 「Immigratsiya nazorati qonuni amalga oshirish qoidalari」 (출입국관리법 시행규칙) (Adliya vazirligi qarori № 1172, 2026.10.23 dan kuchga kirgan) · Adliya vazirligining 「Turish bo'yicha murojaatlar: maqomlar bo'yicha qo'llanma」 (법무부 「체류민원 자격별 안내 매뉴얼」) (2026.11.02 holatiga) · K-visa amaliy ma'lumotnomasi 「Turish amaliyoti yo'riqnomasi」 (케이비자 실무 참고자료 「체류 실무지침」) (2023.7. holatiga)

Ha, qaytib kirishingiz mumkin. Agar siz chet elliklarni ro'yxatga olgan F-1 egasi bo'lsangiz, chiqib ketgan kundan boshlab 1 yil ichida qaytsangiz, qayta kirish ruxsatnomasini (재입국허가) alohida olishingiz shart emas.

Qolgan turish muddati 1 yildan qisqa bo'lsa, o'sha turish muddati tugamasdan oldin qaytishingiz kerak. Chiqishda faqat chet ellikni ro'yxatga olish kartasi va pasportni olib yursangiz yetadi.

⚠️ Bunday hollarda ruxsatnoma olish kerak

  • Chet elda 1 yildan ortiq (ko'pi bilan 2 yil) bo'lsangiz: chiqishdan oldin ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasini oling. Hujjatlar: ariza, pasport, chet ellikni ro'yxatga olish kartasi. Yig'im ko'p martalik uchun 50,000 KRW, bir marta kirish uchun 30,000 KRW.
  • Kirishi cheklangan yoki viza berilishi cheklangan shaxslar: 1 yil ichida qaytsangiz ham, chiqishdan oldin istiqomat joyingizdagi immigratsiya idorasiga (출입국) o'zingiz borib, qayta kirish ruxsatnomasini olishingiz kerak.
  • Saudiya Arabistoni, Eron va Liviya fuqarolari uchun ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasi cheklangan.

Shuningdek, turish muddati tugagandan keyin bu ozodlikdan foydalanib bo'lmaydi. Uzoq vaqt chiqib ketmoqchi bo'lsangiz, avval tugash sanasini tekshiring.

Chiqishdan oldin o'zingizning holatingizni HiKorea (hikorea.go.kr) yoki Chet elliklar uchun umumiy ma'lumot markazi (외국인종합안내센터, 1345) orqali yana bir bor tekshiring.

Manba va asoslar

  1. 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2Ro'yxatga olingan chet elliklar (A-1~F-3, F-6~G-1) chiqqandan keyin 1 yil ichida qaytsa, qayta kirish ruxsatnomasidan ozod
  2. 체류민원 매뉴얼 · 방문동거(F-1) › 재입국허가1 yildan ortiq, 2 yil ichida qaytsa ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasi kerak, kirishi cheklanganlar esa tegishli immigratsiya idorasiga borishi kerak
  3. 체류 실무지침 · 세부 지침 (50/51) · F-2, F-6, F-5 › 수수료Bir martalik 30,000 KRW, ko'p martalik 50,000 KRW
O‘z vizangiz va muddatingiz bo‘yicha qayta so‘rangYashash maʼlumotlaringizni kiriting, sanalar, tegishli immigratsiya idorasi va kerakli hujjatlargacha vaziyatingizga mos javob olasiz.Mening vaziyatim bo‘yicha so‘rash

O‘xshash savollar

F-1 tashrif-yashash (방문동거) turar joyini uzaytirish uchun qachondan boshlab va qaysi hujjatlar bilan ariza beriladi?F-1 ziyorat va birga yashash vizasi bilan nimalar qilish mumkin va nimalar qilish mumkin emas?F-1 tashrif-yashash vizasidan boshqa turdagi vizaga o'tish mumkinmi?F-1 tashrif-qarindosh vizasi bilan ruxsatsiz ishlasam nima bo'ladi?F-1 tashrif-yashash vizasi (방문동거) bor odam boshqa oila a'zolarini taklif qila oladimi?

K-VISA AI Adliya vazirligi qo‘llanmalari, qonunlar va davlat idoralari ko‘rsatmalari asosida tayyorlagan umumiy maʼlumot. Yuridik maslahat emas. Yakuniy tekshiruvni HiKorea yoki Chet elliklar uchun maʼlumot markazida (1345) qiling.