E-1 professor chet elga ta'til yoki konferensiya uchun chiqib ketganda qayta kirish ruxsatnomasi kerakmi?
Asos: 「Immigratsiya nazorati qonuni ijro qoidalari」 (Adliya vazirligi qarori № 1172, 2026.10.23 dan kuchga kirgan) · HiKorea 「Immigratsiya/Turish bo'yicha qo'llanma」 (o'zgartirilgan sana aniqlanmagan) · Adliya vazirligi 「Turish arizalari bo'yicha viza turlari qo'llanmasi」 (2026.11.02 holatiga)Yo'q, odatda qayta kirish ruxsatnomasi kerak emas. Chet elliklarni ro'yxatdan o'tkazgan (외국인등록) E-1 professor chiqib ketgan kundan boshlab 1 yil ichida (qolgan turish muddati 1 yildan qisqa bo'lsa, o'sha qolgan muddat ichida) qaytib kirsa, ruxsatnomasiz qayta kira oladi.
Ta'til yoki konferensiya uchun chiqish ko'pincha bir necha hafta yoki bir necha oy davom etadi. Shuning uchun bu muddat ichida qaytib kirasiz.
⚠️ E'tibor bering
- Qolgan turish muddati qisqaroq bo'lsa, ozod qilish faqat o'sha muddatgacha amal qiladi. Turish muddati tugashidan oldin albatta qaytib kelishingiz kerak.
- 1 yildan oshib, ko'pi bilan 2 yilgacha chet elda bo'lishni rejalashtirsangiz (sabbatikal va hokazo), chiqishdan oldin ko'p martalik qayta kirish ruxsatnomasini olishingiz kerak. Yig'im 50,000 KRW. Immigratsiya idorasiga borib, vakil orqali yoki HiKorea (www.hikorea.go.kr) orqali elektron ariza bilan topshiriladi. Hujjatlar: pasport, chet elliklar ro'yxatdan o'tish kartasi, yagona ariza shakli.
- Kirishi taqiqlangan yoki viza berish cheklangan shaxs bo'lsangiz, alohida ruxsat kerak bo'lishi mumkin. Bunda yashash joyingiz bo'yicha immigratsiya idorasidan ruxsat olishingiz kerak.
- Chet ellikni ro'yxatdan o'tkazmagan bo'lsangiz, bu ozod qilish amal qilmaydi.
Chiqishdan oldin turish muddatining tugash sanasini bir marta tekshirib oling. Aniq ma'lumotni HiKorea yoki 1345 da yana bir bor tekshiring.
Manba va asoslar
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2Ro'yxatdan o'tgan chet elliklar chiqqandan keyin 1 yil ichida (qolgan turish muddati qisqa bo'lsa, o'sha muddat ichida) qaytib kirsa, ruxsat talab qilinmaydi
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 복수 재입국허가1 yildan oshib ko'pi bilan 2 yilgacha chet elda bo'lsa, ko'p martalik ruxsatga ariza beriladi, yig'im 50,000 KRW
- 체류민원 매뉴얼 · 교수(E-1) › 재입국허가Kirishi cheklangan va viza berish cheklangan shaxslar idoraga borib qayta kirish ruxsatnomasini olishi kerak
O‘xshash savollar
E-1 professor vizasining turish muddatini uzaytirish uchun qachondan boshlab va qaysi hujjatlar bilan ariza beriladi?E-1 professor (교수) vizasidan boshqa turdagi vizaga o'tish mumkinmi?E-1 professor vizasi bilan nima qilish mumkin va nima qilish mumkin emas?E-1 professorning turmush o'rtog'i va farzandlari qaysi viza bilan birga yashashi mumkin?E-1 professor universitet bilan shartnomasi tugasa, Koreyada qola oladimi?K-VISA AI Adliya vazirligi qo‘llanmalari, qonunlar va davlat idoralari ko‘rsatmalari asosida tayyorlagan umumiy maʼlumot. Yuridik maslahat emas. Yakuniy tekshiruvni HiKorea yoki Chet elliklar uchun maʼlumot markazida (1345) qiling.
