F-3 साथी भिसामा एक्लै कोरिया बाहिर गएर फेरि प्रवेश गर्दा पुनः प्रवेश अनुमति (재입국허가) चाहिन्छ?
आधार: 「अध्यागमन नियन्त्रण ऐन कार्यान्वयन नियमावली」 (न्याय मन्त्रालय आदेश नं. 1172, 2026.10.23 देखि लागू) · न्याय मन्त्रालय 「बसाइ निवेदन हैसियत अनुसार मार्गदर्शन पुस्तिका」 (2026.11.02 को आधारमा) · हाई कोरिया 「अध्यागमन/बसाइ मार्गदर्शन」 (संशोधन मिति पुष्टि भएन)विदेशी दर्ता (외국인등록) गरिसकेको भए, सामान्यतया पुनः प्रवेश अनुमति चाहिँदैन। कोरिया छोडेको दिनदेखि १ वर्षभित्र फर्कनुपर्छ। एक्लै बाहिर गए पनि यही नियम लागू हुन्छ।
तर बाँकी बस्ने अवधि १ वर्षभन्दा छोटो भए, बस्ने अवधि सकिनु अगावै फर्कनुपर्छ। प्रवेश प्रतिबन्ध लागेका वा भिसा जारी गर्न सीमित गरिएका व्यक्तिहरू यसको अपवाद हुन्। यस्तो अवस्थामा आफैं सम्बन्धित अध्यागमन कार्यालय (출입국) गएर अनुमति लिनुपर्छ।
⚠️ १ वर्षभन्दा बढी बाहिर बस्ने भए
१ वर्षभन्दा बढी, अधिकतम २ वर्षसम्म विदेशमा बसेर फर्कने योजना भए, कोरिया छोड्नु अघि बहु पुनः प्रवेश अनुमति (복수 재입국허가) लिनुहोस्।
- आवेदन दिने ठाउँ: हाई कोरिया (하이코리아, hikorea.go.kr) को इलेक्ट्रोनिक निवेदन वा अध्यागमन कार्यालयमा गएर
- कागजात: राहदानी, विदेशी दर्ता कार्ड, एकीकृत आवेदन फारम
- शुल्क: 50,000 KRW
💡 जान्नु राम्रो कुरा
F-3 त्यस्तो हैसियत हो जसका लागि मुख्य बसोबास गर्ने व्यक्ति (श्रीमान्/श्रीमती वा आमाबुबा) चाहिन्छ। तपाईं विदेशमा हुँदा मुख्य बसोबास गर्ने व्यक्तिले कोरिया छोडे वा उनको हैसियत फेरियो भने, फेरि प्रवेश गर्दा समस्या आउन सक्छ। कोरिया छोड्नु अघि दुवै जनाको बस्ने अवधि र बसोबासको अवस्था सँगै जाँच गर्नुहोस्।
कोरिया छोड्नु अघि हाई कोरिया वा 1345 मा बाँकी बस्ने अवधि एकपटक फेरि जाँच गर्नुहोस्।
स्रोत र आधार
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2F-3 ले १ वर्षभित्र (बाँकी बस्ने अवधि छोटो भए त्यही अवधिभित्र) फर्के पुनः प्रवेश अनुमति छुट हुन्छ
- 체류민원 매뉴얼 · 동반(F-3) › 재입국허가छुट प्रणाली र अपवाद (प्रवेश नियन्त्रण वा भिसा जारी नियन्त्रण भएका व्यक्ति), १~२ वर्ष भए बहु पुनः प्रवेश अनुमति
- 하이코리아 안내 · 재입국허가 · 재입국허가(복수) › 제출서류 및 수수료बहु पुनः प्रवेश अनुमतिका कागजात र शुल्क 50,000 KRW
सम्बन्धित प्रश्न
F-3 साथमा बस्ने (आश्रित) बसाइ अवधि कहिलेदेखि र कुन कागजातसहित थप गर्न आवेदन दिने?के म F-3 आश्रितबाट अर्को बसोबास हैसियतमा परिवर्तन गर्न सक्छु?F-3 आश्रित भिसाले के गर्न मिल्छ र के गर्न मिल्दैन?के म F-3 (आश्रित) भिसामा आफ्ना बच्चालाई साथमा ल्याउन सक्छु? बच्चाको उमेरमा कुनै सीमा छ?मुख्य बसोबास गर्ने व्यक्ति देश छाडे वा सम्बन्धविच्छेद भए F-3 आश्रित परिवारलाई के हुन्छ?K-VISA AI ले न्याय मन्त्रालयको म्यानुअल, कानुन र सरकारी निकायको निर्देशनका आधारमा तयार पारेको सामान्य जानकारी। कानुनी सल्लाह होइन। अन्तिम पुष्टि HiKorea वा विदेशी सूचना केन्द्र (1345) मा गर्नुहोस्।
