‹ F-1 परिवार भेट/सँगै बस्ने भिसा जानकारी
के म F-1 भ्रमण-सँगबस्ने भिसामा कोरियाबाट बाहिर गएर फेरि प्रवेश गर्न सक्छु?
आधार: 「अध्यागमन नियन्त्रण ऐन कार्यान्वयन नियमावली」 (न्याय मन्त्रालय आदेश नं. 1172, 2026.10.23. लागू) · न्याय मन्त्रालय 「बसाइ सम्बन्धी निवेदन योग्यता अनुसार मार्गदर्शन पुस्तिका」 (2026.11.02 को आधारमा) · केइ-भिसा व्यावहारिक सन्दर्भ सामग्री 「बसाइ व्यावहारिक निर्देशिका」 (2023.7. को आधारमा)हो, फेरि प्रवेश गर्न सकिन्छ। विदेशी दर्ता गरेको F-1 भए कोरिया छाडेको मितिदेखि १ वर्षभित्र फर्कंदा अलग पुनःप्रवेश अनुमति लिनु पर्दैन।
बाँकी बसाइ अवधि १ वर्षभन्दा कम भए, त्यो बसाइ अवधि सकिनु अगावै फर्कनु पर्छ। विदेशी दर्ता कार्ड र राहदानी मात्र लिएर बाहिर जानुहोस्।
⚠️ यस्ता अवस्थामा अनुमति लिनै पर्छ
- १ वर्षभन्दा बढी (अधिकतम २ वर्ष) विदेशमा बस्दा: कोरिया छाड्नु अघि बहु पुनःप्रवेश अनुमति (복수재입국허가) लिनुहोस्। चाहिने कागजात आवेदन फारम, राहदानी र विदेशी दर्ता कार्ड हुन्। शुल्क बहु प्रवेशको 50,000 KRW र एक पटक मात्र प्रवेश गर्ने एकल प्रवेशको 30,000 KRW हो।
- प्रवेश नियन्त्रण र भिसा जारी नियन्त्रण लागेका व्यक्ति: १ वर्षभित्र फर्के पनि कोरिया छाड्नु अघि आफ्नो बसोबास क्षेत्र हेर्ने अध्यागमन कार्यालयमा (출입국) आफैँ गएर पुनःप्रवेश अनुमति लिनुपर्छ।
- साउदी अरब, इरान र लिबियाका नागरिकलाई बहु पुनःप्रवेश अनुमति सीमित गरिएको छ।
तर बसाइ अवधि सकिएपछि यो छुट प्रयोग गर्न मिल्दैन। लामो समय बाहिर बस्ने योजना भए पहिले म्याद सकिने मिति जाँच गर्नुहोस्।
कोरिया छाड्नु अघि हाई कोरिया (hikorea.go.kr) वा विदेशी सामान्य सूचना केन्द्र (외국인종합안내센터, 1345) मा आफ्नो अवस्था फेरि एक पटक जाँच गर्नुहोस्।
स्रोत र आधार
- 출입국관리법 시행규칙 · 제3장 외국인의 체류와 출국 › 제44조의2दर्ता भएका विदेशी (A-1~F-3, F-6~G-1) ले कोरिया छाडेको १ वर्षभित्र फर्के पुनःप्रवेश अनुमति छुट हुन्छ
- 체류민원 매뉴얼 · 방문동거(F-1) › 재입국허가१ वर्षभन्दा बढी २ वर्षभित्र फर्कंदा बहु पुनःप्रवेश अनुमति चाहिन्छ, प्रवेश नियन्त्रणमा परेकाले बसोबास क्षेत्रको अध्यागमन कार्यालयमा जानुपर्छ
- 체류 실무지침 · 세부 지침 (50/51) · F-2, F-6, F-5 › 수수료एकल प्रवेश 30,000 KRW, बहु प्रवेश 50,000 KRW
आफ्नो भिसा र म्यादअनुसार फेरि सोध्नुहोस्आफ्नो बसाइ जानकारी राख्नुहोस्, मिति, सम्बन्धित अध्यागमन कार्यालय र चाहिने कागजातसम्म तपाईंको अवस्थाअनुसार उत्तर पाउनुहुन्छ।मेरो अवस्थाअनुसार सोध्ने
सम्बन्धित प्रश्न
F-1 भ्रमण-सहवास (방문동거) बस्ने अवधि कहिलेदेखि र कुन कागजातसहित थप गर्न आवेदन दिने?F-1 방문동거(Visiting and Residing with Family) visa बाट के गर्न सकिन्छ र के गर्न हुँदैन?के F-1 (भेटघाट/सँगै बस्ने) बाट अर्को आप्रवासन स्थिति (체류자격) मा परिवर्तन गर्न सकिन्छ?F-1 भ्रमण-सहवास भिसामा अनुमति बिना काम गरे के हुन्छ?F-1 भेट्न बस्ने (visit and reside) भिसा भएको व्यक्तिले अर्को परिवारका सदस्यलाई निम्तो दिन सक्छ?K-VISA AI ले न्याय मन्त्रालयको म्यानुअल, कानुन र सरकारी निकायको निर्देशनका आधारमा तयार पारेको सामान्य जानकारी। कानुनी सल्लाह होइन। अन्तिम पुष्टि HiKorea वा विदेशी सूचना केन्द्र (1345) मा गर्नुहोस्।
